Ljetni kamp engleskog jezika – Benjamin Tweedie

Ljetni kamp engleskog jezika – Benjamin Tweedie

Oxford ljetni kamp engleskog jezika, najzabavnije druženje ovog ljeta

I ove godine smo pripremili najbolju ljetnu zabavu za Vaše dijete, Ljetni kamp engleskog jezika od 24. do 28. juna na Kozari. 

Nakon što smo prošle godine organizovali veoma uspješan Ljetni kamp engleskog jezika na Kozari, odlučili smo da ovo druženje bude dio naše tradicije i dešavanje kome se najviše radujemo i sa velikom pažnjom ga pripremamo tokom cijele godine.

Budući da smo se veoma dobro proveli, puno toga naučili i imali na kraju kampa veliki broj zadovoljne djece i njihovih roditelja, shvatili smo da smo odradili zaista dobar posao i napravili koncept kampa kome se veoma radujemo i ove godine.

Ovaj kamp ne bi bio tako uspješan da pored odličnog programa nismo imali iskusne i kreativne predavače koji su radili sa djecom svih 5 dana kampa.

Naročito korisni su bili časovi sa Benjaminom Tweediejem, našim izvornim govornikom engleskog jezika, koji dolazi iz Australije. Benjamin je naš dugogodišnje izvorni govornik koji posjećuje polaznike na njihovim redovnim časovima.

Učenje stranog jezika je puno više od usvajanja pojmova na stranom jeziku i učenje gramatičkih pravila.
U osnovi svakog jezika je priča o novoj kulturi i ljudima koji je čine, sa svim običajima, navikama i istorijom. Druženje sa Benjaminom je izvrsna prilika da se često po prvi put komunicira sa izvornim govornikom stranog jezika.

Na ljetnom kampu engleskog jezika Benjamin je na svaki čas dolazio sa novom pričom, predmetom, plesom ili interesantnom anegdotom iz svoje zemlje.

Pored interesantnih časova on je naročito zabavnim činio i večernja druženja naših polaznika. Vesele note muzike engleskog govornog područja širile su se hotelom Monument.

Pored engleskog jezika Benjamin se veoma vješto koristi i našim jezikom jer je naš sugrađanin već dugi niz godina.

Profesor je fizike, računarstva i engleskog jezika.

Njegov primarni cilj na časovima je razviti tečno znanje engleskog jezika kroz autentične aktivnosti kao što je sport, naučno-eksperimentalne aktivnosti, karaoke i plesna takmičenja.

Prilika kao što je ova daje djeci šansu da aktiviraju svoje znanje jer ipak u školi nemaju dovoljno mogućnosti da koriste svoje znanje i komuniciraju na stranom jeziku.

Na kampu se djeca veliki dio vremena služe stranim jezikom i pokušavaju da se sporazumiju što je moguće bolje a na taj način se razvija “tečnost” u govoru.

Kroz sve aktivnosti fokus je na korištenju jezika za što su se naročito dobrima pokazale radionice dramatizacije, igranje uloga pa čak i poezije.

Posebno su bitne aktivnosti koje podstiču timski rad.

Sa ljetnog kampa engleskog jezika Benjamin nosi sjajna iskustva koja će u narednom videu podijeliti sa vama:

 

 

Za prijave i više informacija o kampu:

Tel:051/224-224

Mob: 065/333-335 (Viber)

Posjetite nas: Nikole Pašića 4

Pridružite nam se na ljetnom kampu jer smo spojili ono što je neophodno svakom djetetu: znanje engleskog jezika i boravak u prirodi. 

Share this post