Predavanje dr Ranka Rajovića u Prnjavoru

Predavanje dr Ranka Rajovića u Prnjavoru

Funkcionalno znanje i razvoj kreativnosti

Dr Ranko Rajović, autor NTC Sistema učenja, na radost mnogih, održaće predavanje u Prnjavoru.
Predavanje NTC sistema učenja će se održati 05.03.2019.god. u trajanju od 18 do 19:30h u prostorijama JU Centar za kulturu.

Svoje dugogodišnje iskustvo i zanimljiva saznanja, prisutnima će prenijeti dr. Ranko Rajović, jedan od najvećih autoriteta na ovim prostorima a i šire kada je riječ o vaspitanju i obrazovanju.
Voditelj seminara dr Ranko Rajović je doktor specijalista interne medicine. Oblast kojom se bavi je neuroendokrinologija. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju te gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač je Mense Jugoslavije (danas Srbije) i odsjeka za darovitu djecu NTC (Nikola Tesla centra), te član upravnog odbora direktora svjetske Mense i predsjednik Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Živi i radi u Novom Sadu, oženjen je i otac četvoro djece.


„Po novim istraživanjima, poremećaji u učenju, koji se javljaju već u drugom i trećem razredu osnovne škole, nastaju usljed nedostatka pojedinih aktivnosti u najranijem djetinjstvu. Obično su u pitanju zaboravljene igre – kao što su skakanje, rotacija, a kasnije klikeri, lastiš, žmirke, itd. Upravo te aktivnosti podstiču stvaranje sinapsi, a živimo u vremenu kada su djeca najvećim dijelom statična, ispred televizora i kompjutera. Potrebno je prenijeti naučna saznanja roditeljima, vaspitačima i učiteljima, jer u međuvremenu odrastaju generacije kojima je potrebna dragocjena pomoć u razvoju.“ – dr Ranko Rajović.

Oxford edukativni centar je certifikovani NTC centar koji već četvrtu godinu sprovodi NTC radionice u Banjaluci, Prijedoru, Kotor Varošu a od ovog proljeća i u Prnjavoru.

NTC radionice će se u Prnjavoru održavati u Muzičkoj školi Konstantin Babić. Više o radionicama možete pročitati:

NTC radionice

Na predavanju možete naučiti osnove NTC programa i njegovu primjenu u svakodnevnom životu i radu. Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane građane, roditelje i lica koja se profesionalno bave obrazovanjem i vaspitanjem djece.

Predavanje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva za evropske integracije i saradnju RS, JP Radio Prnjavor i JU Centar za kulturu.
Ulaz na predavanje je besplatan.

Radujemo se Vašem dolasku!

Ulaz je slobodan!

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

Prijava je obavezna i prijaviti se možete na:
tel: 051/224-224
065/333-335

Facebook:
OxfordEdukativniCentar
NTCradionice-OxfordEC
e-mail: info@oxfordec.com

Share this post