KURSEVI JEZIKA

“Oni koji ne znaju ništa o stranim jezicima, ne znaju ništa ni o svom.”

Johann Wolfgang von Goethe

Potreba za poznavanjem stranih jezika je sve veća iz dana u dan, zbog toga smo mi iz Oxford edukativnog centra odlučili da Vam izađemo u susret i da Vam pomognemo da ih savladate na najbrži i najlakši mogući način. U procesu kreiranja nastavnih programa uzeli smo u obzir potrebe naših polaznika, te smo zbog toga akcenat stavili na što brže razvijanje sposobnosti i vještina za komunikaciju.

Strani jezici u našoj ponudi

Strane jezike koje imamo u ponudi su vodeći svjetski jezici, i uključuju:

  • Engleski jezik
  • Njemački jezik
  • Ruski jezik
  • Francuski jezik
  • Španski jezik
  • Italijanski jezik
  • Kineski jezik
  • Arapski jezik

Prilikom upisa svi polaznici će imati priliku da pristupe ulaznom testu da bismo što preciznije mogli da odredimo Vaš trenutni nivo znanja, te da na osnovu toga možemo odabrati najbolju grupu za Vas.

Zašto odabrati Oxford centar?

Učenje stranih jezika u Oxford edukativnom centru se bazira na različitim kreativnim i inovativnim metodama, a sve u skladu sa različitim jezicima, vrsti ili trajanju kursa. Pored toga, neprekidno usavršavamo metode nastave u skladu sa svjetskim trendovima u oblasti podučavanja stranih jezika.

Bez obzira na jezik, vrstu i trajanje, naš stručni tim dinamičnih i iskusnih predavača se trudi da motiviše polaznike da razvijaju svoje sposobnosti učenja stranog jezika i da na brz i jednostavan način prošire svoje znanje.

Nastava se izvodi u malim grupama sa maksimalno 10 polaznika, a obuka se zasniva na komunikaciji i aktivnoj upotrebi stranog jezika, u čemu nam pomaže i gostujući strani lektor.

Takođe Vam nudimo i pristup biblioteci koja posjeduje veliki broj naslova, te video i audio materijale na izabranom jeziku koji potpomažu efikasnije i brže usvajanje gradiva.

Iskustvo u radu koje je duže od 20 godina, omogućava nam da grupnu nastavu maksimalno prilagodimo individualnim potrebama korisnika.

Kursevi za sve generacije

U našoj ponudi su kursevi za djeci i kursevi za odrasle.

Kursevi stranih jezika za odrasle

Svi nivoi u našem centru su dvosemestralni.

Jedan semestar kursa traje 16 sedmica a časovi se održavaju dva puta sedmično po sat vremena (za nivoe od A1 do B1+) i sat i po vremena (od B2 nivoa).

Cijena jednog semestra je 236 KM sa mogućnošću plaćanja u 4 rate po 59 KM (od nivoa A1 do B1+ nivoa) i 300KM sa mogućnošću plaćanja u 4 rate po 75 KM (od B2 nivoa).

Termine polaznici dogovaraju na prvom susretu sa predavačem.

Kursevi stranih jezika za djecu školskog uzrasta

Jedan semestar kursa traje 15 sedmica a časovi se održavaju dva puta sedmično po 45 min za učenike I i II razreda i 60 min za učenike od III do IX razreda.

Cijena jednog semestra je 200 KM (sa mogućnošću plaćanja u 4 rate po 50 KM) za učenike I i II razreda, i 220 KM (sa mogućnošću plaćanja u 4 rate po 55 KM) za učenike od III do IX razreda.

 

Termini časova su uglavnom večernji, i prilagođavaju se grupi.

Kursevi stranih jezika za predškolce

Oxford’s juniors predstavlja kurseve engleskog jezika koji su prilagođeni djeci predškolskog uzrasta po savremenim i super-zabavnim metodama učenja. Nastava se odvija isključivo na stranom jeziku, gdje djeca interaktivno učestvuju u nastavnom procesu.

Jedan semestar traje 15 sedmica a časovi se održavaju dva puta sedmično po sat vremena. Cijena semestra je 220 KM sa mogućnošću plaćanja u 4 rate po 55 KM.

Pripremni kursevi za polaganje Cambridge certifikata B2, C1, C2 (FCE, CAE, CPE)

PreFCE i FCE kursevi su dvosemestralni, te predstavljaju pripremu za polaganje B2 nivoa. Cijena jednog semestra kursa iznosi 300 KM.

CAE i CPE su pripremni kursevi za polaganje C1, odnosno C2 nivoa. Cijena jednog semestra kursa iznosi 365 KM.

Organizacija nastave u Oxfordu

U radu se vodimo time da svako ima svoj stil učenja i razlog zbog koga uči strani jezik te zbog toga imamo široku ponudu kurseva:

STANDARDNI KURSEVI

Semestar traje 16 sedmica, a časovi se održavaju dva puta sedmično po sat vremena.

Cijena semestra je 236 KM, sa mogućnošću plaćanja u 4 rate po 59 KM.

UBRZANI KURSEVI 

Semestar traje 6 sedmica a časovi se održavaju tri puta sedmično po sat i po vremena.

Cijena semestra je 198 KM, sa mogućnošću plaćanja u 2 rate po 99 KM.

INDIVIDUALNI ČASOVI:

Ukoliko volite da je predavač posvećen Vama, da učite određenu terminologiju ili se spremate za polaganje certifikata, onda su individualni časovi odličan izbor.

ONLINE KURSEVI:

Veoma popularan vid učenja je i online nastava. Učenje na ovaj način je veoma praktično jer Vam omogućava da učite na mjestu koje Vam najviše odgovara a preduslov za čas je samo da imate pametni telefon ili računar i dobru internet vezu.

Za polaznike online nastave materijali su uključeni u cijenu kursa.

Po završetku jednog stepena obuke polaznici polažu završni ispit i dobijaju diplome koje nose oznaku za nivo koji su položili prema CEFRL jezičkom okviru.

CEFRL jezički okvir

CEFRL je Evropski referentni okvir za strane jezike i nivoi se kategorišu na slijedeći način:

CEFRL levels

Evropski referentni okvir za strane jezike

Bez obzira na jezik koji učite, popularnost ili težinu, sigurni smo da ćete naći njegovu primjenu u svakodnevnom životu. Usavršavajte svoje poznavanje stranog jezika i ne dopustite da ono što znate zaboravite.

Prijavite se na jedan od kurseva iz naše ponude, bilo da je on konverzacijski, specijalistički, individualni ili neki drugi kurs. Govorite tako da Vas svi razumiju!