Oxford mjesec knjige

Oxford mjesec knjige

U Oxford edukativnom centru KNJIGA oduvijek zauzima počasno mjesto.

U svojoj biblioteci raspolažemo sa više od 5000 naslova koji otkrivaju našim polaznicima čarobnu moć riječi i fantastične puteve mašte.

U dvadeset godina našeg rada sakupili smo veliki broj naslova najrazličitijih žanrova, gdje će svaki polaznik pronaći knjigu koja odgovara njegovom interesovanju, ili, kako mi volimo da mislimo, svaka knjiga ima moć da uvijek pronađe svog čitaoca.

Kako bi istaknuli dobrobiti čitanja i potaknuli djecu da se što više druže sa knjigom u periodu od 10.10. do 10.11. naši predavači će čitati djeci uzrasta od 4 do 6 godina, najljepša djela dječije književnosti i na taj način djeci približiti knjigu, strani jezik i zadovoljstvo boravka u kući knjige – biblioteci.

U ovom periodu ugostićemo mališane iz nekoliko Banjalučkih vrtića ali i mnogu drugu zainteresovanu djecu.

Kao što svi znamo, u današnje vrijeme se sve manje čita, prednost nad papirom preuzimaju elektronska sredstva komunikacije, pa naše knjige stoje na policama, sakupljaju prašinu i padaju u zaborav.

Kako bismo prekinuli taj negativani trend nečitanja knjiga, do koga je dobrim dijelom dovela i sve veća popularnost interneta, digitalnih medija koji informacije čine dostupnim na „dugme“, preduzećemo niz aktivnosti za koje vjerujemo da će pomoći knjizi da nađe svog izgubljenog čitaoca.

Koliko god da je prisutan trend sve manjeg čitanja knjiga, mi vjerujemo da će knjiga opstati jer će uvijek biti onih koji smatraju nezamjenjivim miris i šuškanje njenih listova, njenu jedinstvenu moć da vas neslućenom brzinom odvede u svijet snova i mašte što pruža čitaocu poseban osjećaj prijatnosti i intimnosti kao i terapijskog efekta kakav samo knjiga može da pruži. Najvažnije dobrobiti knjige su te da knjiga „oštri“ mozak, smiruje i usrećuje ljude.

Za učesnike smo pored čitanja pripremili i radionicu na kojoj će se upoznati sa našom bibliotekom, prelistati neke nove i interesantne naslove, crtati, pisati, bojiti i na kraju kući ponijeti Oxford poklončiće.

Za sve učesnike Oxford mjeseca knjige smo pripremili poklone u vidu personalizovanih bookmarka za knjige!

Družite se sa nama, čitajte i ne zaboravite,  “Knjige su naočale kroz koje gledamo svijet”.

Vaš Oxford edukativni centar

 

Share this post