NTC Radionice za djecu

Svijet gdje igra postaje ključ razvoja djeteta!

NTC Radionice za djecu

Svijet gdje igra postaje ključ razvoja djeteta!

Ranko Rajović - autor NTC programa

Ranko Rajović rođen u Beogradu, specijalista interne medicine, neuroendokrinolog. Šef je Katedre za neuronauke u vaspitanju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru. Osnivač je Mense Srbije, dugogodišnji član i predsednik Komiteta medjunarodne Mense za darovitu decu. Autor je NTC sistema učenja koji se primenjuje u više od 20 država Evrope, a u 7 država ima akreditaciju ministarstva obrazovanja. UNICEF je finansirao i podržao odrzavanje nekoliko NTC seminara i štampanje priručnika "NTC - učenje kroz igru". Ekspert je EHF-a (European handball federation) za neuronauke u sportu, autor je preko 20 knjiga, priručnika i igara za celoviti razvoj deteta.​

NTC sistem učenja za djecu od 3 do 12 godina

Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija deteta je ključni faktor NTC programa.

Roditelji treba da znaju da je dječija igra, kakva je bila prije 20 godina, nezamjenjiva u razvoju djeteta. Djeca su tada bila od jutra do mraka na igralištima, parkovima, šumama, dvorištima. Takva igra je formirala sve što je važno za dijete, tj. pripremala ih je za život.
dr. Ranko Rajović
NTC autor

Međunarodna zastupljenost NTC programa

Sprovodi se u 17 država Evrope

Akreditovan od strane Ministarstva obrazovanja u 7 država: Srbija, Slovenija, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina

Preko 200 000 polaznika

Tri faze NTC radionica

I faza – Razvoj mozga

Cilj je pronaći interakciju vrtića, škole, učenja kroz igru, učenja pomoću novih tehnologija, ali i nečeg što roditelji potpuno zaboravljaju – jednostavne dečije igre, kakva je bila uobičajena do 10-20 godina: trčanje, skakanje, preskakanje, provlačenje i penjanje. To je jako važno jer je osnovna karakteristika ljudi uspravan hod, koji nas je evolutivno razvijao. Svi delovi mozga su na taj način usklađeni, povezani, sinhronizovano rade. Ako dete puno vremena provodi u ležećem ili sedećem položaju, slabije stimuliše određene regije kore velikog mozga. Na taj način se stvaraju uslovi za kasniju pojavu pojedinih kognitivnih ispada.

II faza – Razvoj sposobnosti učenja

Reproduktivno učenje predstavlja sve veći problem za decu, jer je broj podataka koji se uči sve veći, a ovakav način učenja je najniži nivo učenja. Ovakav način učenja zahteva od deteta da nekoliko puta pročita lekciju, da je ponavlja nekoliko dana, a rezultat je da večinu “naučenog” zaboravi, a dešava se da i to što je naučeno ne može da poveže. U NTC programu se uči nizom tehnika, kako naučiti gradivo na jedan drugačiji, interesantniji način koji više liči na igru. Moramo pomoći deci da školu shvate kao vid zabave, jer učenje je igra.

III faza – Razvoj funkcionalnog znanja

Od deset najtraženijih zanimanja danas, čak šest nije postojalo pre osam godina, što znači da mi spremamo decu za zanimanja koja još ne postoje. Očigledno da cilj obrazovanja mora da bude razvoj funkcionalnog znanja i sposobnost povezivanja. Ovaj deo NTC programa razvija sposobnost razmišljanja i povezivanja kroz rešavanje (konvergentno mišljenje) i sastavljanje (divergentno mišljenje) zagonetnih priča i pitanja.

Program broj 1 za razvoj potencijala djeteta

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 3 do 12 godina. Svaki nivo je različit i prilagođen uzrastu, pa Vaše dijete može da pohađa više ciklusa godišnje.

Gdje se organizuju?

Radionice možete pohađati u sljedećim gradovima: Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Prnjavor.

Kada se organizuju?

Radionice se sprovode tokom cijele godine a organizovane su u dva ciklusa koja čine 16-20 radionica.

Koliko traju?

Radionice se realizuju jednom sedmično u trajanju od 90 minuta za stariju djecu i 60 minuta za četverogodišnjake.​​

Rezervišite svoje mjesto na radionicama

Mjesečna članarina

59 KM

Prijavi se na NTC radionicu

Rezerviši svoje mjesto na NTC radionicama tako što ćeš ispuniti kratku formu ispod. Oxford tim će te zatim kontaktirati za iduće korake!

Kontaktiraj nas

Zanimaju te drugi kursevi ili imaš dodatnih pitanja? Evo kako nas još možeš kontaktirati:

E-mail adresa:

info@oxfordec.com

Kontakt telefon:

+387 65 333 335

Adresa:

Nikole Pašića 4, BiH - 78 000 Banja Luka