Počinje upis na NTC radionice u jesenjem semestru

Počinje upis na NTC radionice u jesenjem semestru

Dragi roditelji, u toku je UPIS na NTC radionice u Banjoj Luci!

Ne propustite priliku da upišete svoje dijete na ovaj revolucionarni program za razvoj inteligencije kod djece!

Šta je NTC sistem učenja?

NTC sistem učenja je skraćenica od „Nikola Tesla Centar“ – Odsijek Mense za talentovane.

NTC sistem učenja je specijalizovan program nastao iz želje da se podstaknu djeca da u što većoj mjeri razviju svoje biološke potencijale. Preduslov ostvarenja ovog cilja je  rana stimulacija djece, odnosno stimulacija razvoja novih veza u mozgu.

Osnivač NTC sistema učenja je dr Ranko Rajović, osnivač Mense Srbije, član Borda direktora svjetske Mense i predsjednik svjetske Mense za talentovanu djecu, ko-autor  je Uroš Petrović, pisac fantastičnih knjiga za djecu i mlade koje svojim sadržajem pomjeraju granice u savremenoj literaturi. Mensa je najstarije i najveće međunarodno udruženje visokointeligentnih pojedinaca.

Osnovu NTC programa predstavljaju savremena naučna otkrića iz oblasti neuronauke i pedagogije sa ciljem razvoja kreativnosti i funkcionalnog znanja kod djece. Program je nastao iz želje da nova otkrića u nauci dovedu i do praktičnih promjena. Kod nas se djeca još uvijek edukuju na način koji je zastario, prevaziđen i ne daje rezultate .

Akcenat  treba da se stavi na školu koje će se fokusirati na podršku i vođenje učenika kao pojedinca. Motivacija treba da se temelji na ohrabrenju i pohvali, a ne na kazni.

NTC sistem učenja je naučno zasnovan sistem učenja koji je prihvaćen i primjenjuje se u 17 država Evrope.

Dr Ranko Rajović je izričiti protivnik reproduktivnog učenja, odnosno da se ponavljanjem stiče znanje. Mi moramo djecu da učimo da razmišljaju, a to je rak rana obrazovnog sistema cijele Evrope, a ne samo naše države. Naša djeca ne povezuju. Učitelj daje djetetu uputstvo da lekciju pročita više puta i više dana uzastopce i da će tako naučiti. Ali mozak tako ne radi.

NTC sistem učenja naglašava krucijalnu važnost roditelja u dječijem razvoju i ističe 15 grešaka kojima roditelji spriječavaju razvijanje dijetetovih potencijala. Neke od tih grešaka su nedozvoljavanje djetetu da skače po krevetu, da se vrti oko svoje ose, pasiranje hrane nakon nicanja zuba, kupovina patika sa čičkom i drugi.

NTC program je za veoma kratko vrijeme, zbog svoje primjene i sjajnih rezultata kod djece, postao program broj jedan u većini zemalja Evrope a i kod nas.

Šta su NTC radionice?

NTC radionice su revolucionaran program za razvoj inteligencije kod djece. Osnovni cilj radionica je razvoj kreativnosti i funkcionalnog znanja.

Igra kao unutrašnja potreba djeteta je ključni faktor programa.

Radionice se sprovode u toku cijele godine u tri ciklusa od po 12 radionica.

Svaki nivo je različit i prilagođen uzrastu tako da Vaše dijete može da pohađa više ciklusa godišnje.

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 4 do 12 godina.

polaznici su u prijatnoj atmosferi uspješno prošli prvi ciklus NTC radionica.

U Oxfordu imamo i kurseve engleskog jezika koji se rade po principima NTC sistema učenja. Naše dugogdišnje iskustvo, stručni predavči, male grupe i prijatna atmosfera čine nas odličnim partnerom u jezičkoj edukaciji.

Koji su ciljevi NTC radionica?

Program NTC radionica je koncipiran tako da njihov sadržaj utiče na:

 • Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti djece
 • Sprječavanje poremećeja koncentracije i pažnje
 • Razvijanje koodrinacije pokreta i motorike
 • Rano otkrivanje darovite djece
 • Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja

 

Uzrast:

 • Bijela grupa – od uzrasta 4 godine do polaska u predškolsko
 • Žuta grupa – djeca koja kreću u predškolsko
 • Narandžasta grupa – djeca koja kreću u prvi razred
 • A grupa – II i III razred
 • B grupa – IV i V razred
 • C grupa – VI i VII razred

Neiskorišteni potencijali ljudskog uma i snaga djetinjstva, udruženi sa ovim programom, otvaraju vrata kreativnijem učenju, bržem saznavanju i lakšem otkrivanju i razvijanju sposobnosti.

Samo pravilnom primjenom programa i vaspitači i roditelji mogu mnogo da učine za razvoj bioloških potencijala djeteta. Posvećenost i dosljednost s ljubavlju i strpljenjem nesagledivo su značajni u razvoju djeteta. Ako poštujemo ovaj princip, ne možemo pogriješiti.

Upis i više informacija na:

Tel: 051/224-224

Web: www.oxfordec.com, www.ntcucenje.com

Fb: EdukativniCentarBanjaLuka

NTCradionice-OxfordEC

Koordinator NTC radionica u Banja Luci: Jelena Nezirović

Share this post