Radionica sa UROŠEM PETROVIĆEM

Radionica sa UROŠEM PETROVIĆEM

NTC radionica sa Urošem Petrovićem

Oxford edukativnom centru, kao NTC centru,  pripala je čast da i ovog prljeća ugosti velikog pisca za djecu i mlade, Uroša Petrovića.

Svi polaznici koji pohađaju naš NTC program će dobiti jedinstvenu priliku da učestvuju na radionicama koje će voditi sam Uroš koji je ujedno i koautor ovog programa.

Radionice ćemo organizovati 11.06. u 18:30h u Banja Luci u Domu omladine i u Prnjavoru 12.06. u 18h u J.U. Centru za kulturu.

Zainteresovani za radionicu u Prnjavoru svoje mjesto mogu rezervisati popunjavanjem forme:

https://tinyurl.com/Uros-Petrovic-u-Prnjavoru

Tokom radionica djeca će imati priliku da odgovore na zagonetna pitanja, povezuju sve što znaju, traže rješenja i pri tome dolaze do mnoštva novih ideja. Sigurni smo da će učesnici naučiti puno novih i korisnih informacija ali ono što je najbitnije da će do novih saznanja doći na veoma interesantan i zabavan način.

Gostovanje Uroša Petrovića je odlična prilika za naše NTC polaznike ali i za njihove roditelje!

Pozivamo i roditelje naših polaznika na ovu interesantnu radionicu jer želimo da im pokažemo na koji se način uči na NTC radionicama i zašto ih djeca toliko vole.

Uroš Petrović je autor zbirki priča, romana, mozgalica, i pripovjetki za djecu i mlade. Njegova djela pomjeraju granice savremene srpske književnosti i naprosto tjeraju vijuge da se razmrdavaju dok istražujete najskrivenije kutke mašte i čudesan, zastražujući, neobični i raskošni svijet pisane riječi koji je pun humora.

Kako izgledaju druženja sa popularnim piscem možete pogledati u odličnom prilogu emisije “Prvi korak”:

“Odrasli imaju mnogo više obrazovanja i iskustva, ali imaju mnogo manje mašte i hrabrosti.”

Na nagrađivanom djelu Zagonetne priče zasniva se dio programa NTC sistem učenja koji je koncipiran na način da podstiče razvoj funkcionalnog znanja i da pomaže rano otkrivanje talentovane djece i njihovu animaciju. Osnova ovih kretivnih radionica su priče – mozgalice, te inovativna forma zagonetnih pitanja koji su prilagodjene osnovnim školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Petrovićeve knjige su objavljene i u Mađarskoj, Grčkoj, Italiji, Makedoniji i Češkoj. Sva njegova djela se godinama nalaze na listi najčitanijih naslova književnosti za decu i mlade. Po romanu Peti leptir snimljen je prvi 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije.

Uroš Petrović je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dečjih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu.

Ovaj vrsni književnik je koautor programa NTC sistem učenja, i gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. U velikom broju časopisa objavljuje članke i fotografije, kod nas i u svetu. Dobitnik je i najprestižnijih nagrada za fotografijuOsnivač je Mensa World Photo Cup-a, globalnog fotografskog takmičenja. Jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

 

Share this post