WEB DIZAJN

 

Web dizajn tj. web dizajner se bavi dizajniranjem, kreiranjem sajta u vizuelnom i u organizacionom smislu. On je često onaj koji započinje posao na izradi web sajta. Poslije njegov posao prelazi u ruke programera i drugih stručnjaka (kodiranje, programiranje, SEO – optimizacija za pretraživače).

Za kvalitetno urađen posao tj. web sajt neophodno je da svaki od gore pomenutih segmenata radi „majstor svog zanata“ jer ćete u suprotnom uvijek dobiti osrednje rješenje. Svakako, važno da radite i po važećim web i web dizajn standardima.

Posebnu pažnju u našim kursevima poklanjamo postavljanju strogih estetskih standarda, definisanju sistema boja, kompoziciji i rasporedu grafičkih i tipografskih elemenata na sajtu. Drugim riječima, posebnu pažnju poklanjamo formiranju jedinstvenog i prepoznatljivog stila.

Kurs Web dizajnera – Osposobi se za najtraženiji posao danas

Web sajt kurs/kurs web dizajna namijenjen je:

  • nezaposlenim licima i studentima kako bi sa novim znanjem brže pronašli posao;
  • ljudima koji žele da se prekvalifikuju za ovo traženo zanimanje;
  • osobama koje žele da rade na inostranim projektima;
  • freelancerima, koji žele da rade i zarade od kuće;
  • početnicima u web programiranju i web dizajnu;
  • ljudima koji žele da rade u inostranstvu;
  • zaposlenima u firmama na poslovima održavanja web sajtova.

 

Uvod u HTML i CSS

Ovaj kurs sadrži osnovne i napredne tehnike rukovanja HTML-om i CSS-om. Obrađuje kompletan proces kreiranja dokumenata, poštujući html-validaciona i internet pravila.
Zastupljeni su najbitniji HTML elementi i najčešće korišćena CSS pravila kroz konceptualni pristup jezicima.

 

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver je profesionalna razvojna aplikacija namjenjena izradi i razvoju web sajtova, web stranica i web aplikacija. Polaznik će naučiti koristiti osnovne i napredne mogućnosti Dreamweavera. To uključuje izradu sajta i njegovo razvijanje putem HTML stranica koje sadrže tekst, slike, hiperlinkove, forme, multimedijski sadržaj i sl. Jednako tako naučićete uređivati vizualni izgled stranica primjenom CSSa i postavljanje web sajta na Web server.

 

Adobe FireWorks (Izrada prototipa sajta)

Fireworks je program za dizajniranje grafike za Web. U njemu možete da kreirate i editujete bitmapirane i vektorske slike, da dizajnirate web efekte kao što su rolloveri i padajući meniji, da opsijecate i optimizujete grafiku, itd. On predstavlja dobar izbor za rješavanje osnovnih problema sa kojima se susreću grafički dizajneri i webmasteri. Kurs podrazumijeva sticanje znanja o alatima za vektorsko crtanje, osnovnim manipulacijama objektima, radom sa linijama i popunama, radom sa bitmapama, radom sa tekstom, najčešćim dizajnerskmi efektima, izrada prototipa sajta.

 

Adobe Flash

Ovo je odlična aplikacija za kreiranje odličnih animacija ili animiranih filmova. Uz to vrlo je jednostvno kreirati animaciju za Vaš sopstveni sajt. Flash program služi za razvoj vektorske grafike i animacija prilagođenih za objavljivanje na Internetu, kako samostalno, tako i u sklopu drugih Web sadržaja. Naučićete da koristite alatke, koristite boje i Gradiente, importujete sliku, zvuk i video, koristite Symbol objekte, upotrebljavate Biblioteke, kreirate animacije, upotrebljavate maske i osnove ActionScript-a.

 

WordPress kurs

WordPress je najsavremenija platforma za lično izdavaštvo, usredsređena na estetiku, web standarde i korisnost. WordPress je istovremeno besplatan i od neprocjenjive vrijednosti. Još jednostavnije, WordPress je ono što koristite kada želite da radite sa softverom za blog, ne da se borite sa njim. WordPress je kao CMS platforma u stalnom razvoju, široko je rasprostranjen, i za njega postoji mnogo dodataka pomoću kojih možete da svom web sajtu proširite funkcionalnost sa klasičnog bloga na skoro sve što zamislite. Zasnovan je na PHP programskom jeziku, i uz malo znanja ovog programskog jezika, možete zaista postati majstor za WordPress. Na kursu se uče osnove kako WordPress-a, tako i PHP programskog jezika, povezivanje WordPressa sa bazom podataka i serverom, podešavanja, korišćenje dodataka, itd…