Ljetna NTC školica

Ljetna NTC školica

Putujte Evropom na NTC radionicama

Ljetna NTC školica za mališane uzrasta od 1. do 4. razreda.

Ako ste u potrazi za načinom na koji ćete ovo ljeto organizovati slobodno vrijeme svojih mališan donosimo Vam odlično edukativno – zabavno druženje na NTC radionicama.

Oxford EC će tokom jula mjeseca organizovati NTC školicu na kojoj će djeca služeći se specijalnim NTC tehnikama i metoda učiti razne zanimljivosti o evropskim gradovima.

U učenju ćemo se koristiti raznim sličicama, karticama, kreativnim tehnikama i metodama jer samo ono učenje koje je zabavno ostaje trajno u pamćenju naših polaznika.

Šta su NTC radionice?

NTC radionice predstavljaju specijalno osmišljen sistem tehnika i metoda koji dokazano utiču na poboljašanje logike i funkcionalnog mišljenja kod djece.

Autori NTC sistema učenja su dr Ranko Rajović i Uroš Petrović.

Primjenom metoda NTC-a, djeca dolaze do saznanja u raznim oblastima uz pomoć asocijacija, ilustracija, klasifikacija, uočavanjem i povezivanjem zaključaka uz međusobnu motivaciju i drugarsko podsticanje i navijanje.

Koristimo sličice, kartice, igre koje razvijaju funkcionalna znanja (asocijacije, igre memorije i sl). Podstičemo eksperimentisanje i smišljanje novih klasifikacija, koristimo se serijacijom koja nas dovodi do trajnih saznanja, te nam omogućava da naučeno i kasnije primijenimo u daljem školovanju, ali i svim drugim životnim izazovima. Ovako osmišljeni zadaci utiču na razvoj kreativnog mišljenja kod djece.

Zašto je ovo sve važno?

Funkcionalno znanje nam omogućava da se snalazimo u novonastalim situacijama, a u modernom vremenu novih profesija i većih izazova, snalažljivost i povezivanje informacija je postalo od presudnog značaja.

Kada se održava ljetna NTC školica?

Ljetna NTC školica se održava u toku mjeseca jula.

Ovaj ciklus čine 4 NTC radionice koje se realizuju jednom sedmično u trajanju od sat i po vremena.

Radionice se ne nastavljaju jedna na drugu pa nije neophodno da dijete prisustvuje cijelom ciklusu NTC ljetne školice.

Cijena jedne NTC radionice je 10KM.

Zainteresovani ste za ljetnu NTC školicu?

Javite nam se!

Broj telefona:
051 / 224 – 224

065/333-335

Facebook (inbox):
https://www.facebook.com/NTC-radionice-Oxford-EC-1759910837556618/

Share this post