Oxford Spelling Bee

Oxford Spelling Bee

 

U nedjelju, 11.12. u 14h u Domu omladine u Banjaluci, Oxford edukativni centar organizuje takmičenje Oxford Spelling Bee, gdje će se djeca takmičiti u spelovanju riječi engleskog jezika.

Ovo takmičenje testira sposobnosti učenika da sriču („speluju“) riječi na engleskom jeziku. S obzirom na to da engleski jezik ne prati pravila doslovnog spelovanja kao što je to slučaj sa našim jezikom, poznato je koliko ovo može biti izazov.

Spelling Bee se u SAD-u održava na nacionalnom nivou, a prvo takmičenje je održano 1925., što dovoljno govori o njegovom značaju i popularnosti. Glavni cilj pokretanja ovog takmičenja te davne 1925. je bilo promovisanje pismenosti, a taj cilj nije ništa manje bitan ni danas, skoro vijek nakon prvog održanog takmičenja.

Vrijednost ovog takmičenje je i takmičarski duh kao i prilika da se prikaže ono što je naučeno, što je djeci posebno zanimljivo i izazovno.

Oxford edukativni centar prepoznaje značaj ovakvih takmičenja, te se Spelling Bee ove godine našao u Oxfordovom kalendaru bitnih događaja. Takmičenje se organizuje za naše polaznike, koji će se takmičiti u tri kategorije, a koji će doći iz više od 20 gradova Republike Srpske i imati priliku da se upoznaju, druže i razmjene iskustva. Pored takmičarskog dijela, očekuju ih i mnogi drugi zanimljivi sadržaji.

I naravno, za kraj je bitno napomenuti da pobjednike, kao i sve učesnike očekuju nagrade.

Ovim putem pozivamo sve naše učenike, profesore i sve ljubitelje Spelling Bee takmičenja da nam se pridruže i budu dio ovog interesantnog događaja.

Share this post