Oxford Edukativni centar obilježava međunarodni Dan žena!

Oxford Edukativni centar obilježava međunarodni Dan žena!

Svima nam je poznata činjenica da je 08.03. datum koji se obilježava kao Međunarodni dan žena. Ovaj dan je u istoriji ostao zabilježen kao dan kada se slave ekonomski, socijalni i politički uspjesi žena širom svijeta.

Riječi koji su sinonim za ovaj dan su poštovanje, ljubav i priznanje. Nekada se ovaj praznik obilježavao kao dan borbe i dan izlaska izvan patrijarhalnih okvira kad su žene bile smatrane građanima drugog reda, i dan kada su se žene izborile da budu tretirane na isti način kao i muškarci, bez diskriminacije, bez seksizma i bez drugih nepravdi prouzrokovanim zbog neravnopravnosti polova.

Svake godine na ovaj dan, važno je podsjetiti da sva prava koje žene danas imaju nisu olako dobijena i da su se žene za njih morale izboriti na težak i mukotrpan način. Stoga smo mi odlučili da ove godine 8. mart obilježimo tako što ćemo organizovati kreativne radionice za naše polaznike i koktel druženje za naše zaposlenice.

Svjesni smo činjenice da bi ova borba trebala da traje 365 dana u godini, jer ovaj datum predstavlja, ne samo borbu žena za ravnopravnost, nego i borbu vlastito dostojanstvo i suvjerenost od izrabljivačke ideologije svih ljudi. Ali, zastanite na trenutak na ovaj dan i posvetite malo pažnje majci, supruzi, radnici, kolegici, djevojci i kćerkama, i zahvalite im se na trudu i pažnji kojom vas obasipaju tokom cijele godine.

Radionice i druženja

Za naše najmlađe polaznike pripremili smo brojne kreativne aktivnosti gdje ćemo izrađivati čestitke i poklončiće kojim ćemo obradovati mame, bake, tetke.

A što se tiče naših profesorica, pozivamo Vas da nam se pridružite na koktel druženju koje će se održati 08.03.2016. u 13h u prostorijama Oxford Edukativnog centra u Banjoj Luci.

Na ovaj način želimo da se zahvalimo svojim radnicama na trudu, razumijevanju, trudu i pažnji koju tokom čitave godine dobijamo od njih. Ovom prilikom smo pripremili malu zakusku, prigodan sadržaj i poklončiće. Potvrdite svoj dolazak na mail oxfordmarketing85@mail.com ili telefonskim putem na broj 051/224-224.

A osim toga, iskoristićemo ovu priliku da čestitamo Međunarodni dan žena svim bakama, majkama, suprugama, kćerkama, djevojkama, radnicama, domaćicama širom svijeta.

Share this post