Online učenje stranog jezika – moje iskustvo

Online učenje stranog jezika – moje iskustvo

Redovna gošća na našem blogu je Natalija Todorović, novinar i autor veoma čitanog portala “Prvi korak” i popularne instagram stranice Mama za pet.

Natalija je sa nama podijelila svoje iskustvo online učenja engleskog jezika.

Zašto sam odlučila da učim strani jezik ONLINE

Moj trenutni nivo znanja engleskog jezika je B1. Godinama sam lutala od škole do škole, kretala sa učenjem, pa odustajala – sve dok nisam došla u Oxford edukativni centar u Banjaluci. Iskrena da budem, na prvu su me privukli prijatnim okruženjem, profesorima koji odlično predaju, a nije mala stvar ni to što sam sve plaćala u mjesečnim ratama.

A onda su na red došli svakodnevni mali problemčići jedne obične trudnice. Časove engleskog sam morala zaboraviti, bar na neki period.

To je bilo prije nešto manje od dvije godine. U međuvremenu sam se posvetila bebi. Taman kad sam se htjela vratiti na časove, stigla je pandemija korone i sve je palo u vodu.

Ipak nisam odustajala, pa sam u Oxfordu saznala da oni već dugo u svojoj ponudi imaju online časove. Ne znam kako mi nije palo na pamet da ih to još ranije pitam.

Prijavila sam se na besplatan probni čas. Sve funkcioniše ovako: ukoliko niste njihov učenik, prvo popunjavate besplatan test koji se nalazi na njihovom sajtu. Čisto kako bi profesori vidjeli na kojem ste nivou znanja. Nakon toga, kontaktira vas koordinator nastave kako bi se dogovorili o tempu održavanja nastave te da li želite grupne ili individualne časove.

Ja sam odabrala individualni čas. Na telefonu sam instalirala aplikaciju Skype, a sa profesoricom sam dogovorila termin.

I krenule smo.

Jedan čas traje 45 minuta, a u razgovoru sa profesoricom saznala sam da sama biram koliko časova želim u jednoj sedmici. Možda ću ove sedmice biti raspoložena za pet časova, a slijedeće za dva. Do mene je.

A ono što me je najviše fasciniralo jeste da mi, inače, za prelazak jednog nivoa treba dva semestra i osam mjeseci aktivnog učenja. Kada su u pitanju individualni on-line časovi, sve mogu završiti za samo 40 časova.

Takođe, saznala sam i da sav materijal za učenje dobijam u elektronskom obliku. Ali, ukoliko budem željela da mi se udžbenici dostave na adresu, i to je moguće.

Na prvom času, profesorica me je na engleskom pitala za stvari i situacije iz svakodnevnog života,čisto da provjeri koliko trebamo dalje raditi na izgovoru i konverzaciji.

Ako ti je moje iskustvo OK i ako imaš želju da iz udobnosti svog doma, učiš i ne gubiš vrijeme skrolujući nebitne stvari na internetu, pravo je vrijeme da se obratiš Oxford timu za pomoć. Jako su susretljivi i objasniće ti postupak  online učenja do detalja.

Ako ti treba više informacija o online nastavi pročitaj u tekstu koji se nalazi na stranici:

Online časovi stranih jezika

Ako ti zatreba još neka informacija:

065-333-335

065-277-555

Ili nam jednostavno piši na: info@oxfordec.com

 

Share this post