Trba i Dugi su stigli u Oxford i to na engleskom jeziku

Trba i Dugi su stigli u Oxford i to na engleskom jeziku

Poznato je da se u našoj školi voli i cijeni knjiga. Za nas je svaka knjiga svojevrsno blago i jedno od najboljih nastavnih sredstava da se nauči strani jezik ali i usvoje mnoge korisne činjenice, da se opusti i kreativno zabavi.

Poznato je i koliko volimo naš grad i koliko smo ponosni na mnoge stvari u njemu, ali moramo proznati da nas jedna priča posebno čini srećnima. To je priča o Trbi i Dugom.

Kako je sve počelo?

U Banjaluci je 2015. godine rođena ideja, a ubrzo potom i prva prava bajka spisateljice Jelene Kojović Tepić. Jelena je počela pisati tako što joj je na jednom ljetovanju nestalo knjiga za čitanje i ona je sasvim spontano počela da priča priče svom sinu Griši. Bili su to poznati likovi sa novim osobinama i problemima koji su slični problemima i životu današnje djece. Pored toga što su priče bliske djeci, one su i poučne i bave se prevazilaženjem predrasuda.

Bajka je okupila sjajnu ekipu koju čine: Trba, Dugi, Zmaj, Princeza i drugari koji im se pridružuju u svakom broju.

Te 2015. godine izlazi „Avanture Trbe i Dugog“, a ubrzo za njom „Potraga za zmajospasom“, „Izgubljeni recepti doktora zeca“, „Ništa bez princes torte“ i 2020. izlazi „I zmaj ponekad pogriješi“.

Pored sjajnih likova, bajka je okupila i odličnu grupu kreativaca. Tako je svaku bajku „oživio“ drugi dizajner i na taj način svaka knjiga ima svoj lični pečat.

Bajke su namijenjene djeci od 3 do 10 godina ali provjereno znamo da će u njima uživati i oni znatno stariji.

Sada kada znate koliko volimo ovu šašavu banjalučku družinu, zamislite našu sreću kada vam kažemo da sva izdanja imamo i na engleskom jeziku u biblioteci naše škole!

Trba i Dugi se druže sa našim polaznicima na jezičkim radionicama, gdje čitamo bajke na engleskom jeziku i uživamo u zgodama banjalučkih avanturista.

Pogledajte video o ovoj veseloj družini Trbe i Dugog i ako već niste obavezno naručite svoj primjerak:

Prodavnica

 

 

 

 

Share this post