Koja je tvoja karijera iz snova?

Uradi test profesionalne orijentacije, saznaj svoje zanimanje i prilike za studiranje u inostranstvu!

Najčešća pitanja i iskustva koja čujemo

Upisao sam pravni fakultet jer je većina mojih prijatelja upisala isti smjer. Na drugoj godini sam shvatio da pravo uopšte nije za mene.

Moja prijateljica je završila ekonomiju. Sada radi u jednoj privatnoj firmi i konstantno se žali kako ne voli svoj posao. Ne želim doći u situaciju da radim posao koji ne volim!

Završna sam godina srednje škole i nemam ideju šta bih upisala dalje. Jednostavno se nigdje ne pronalazim.

Znam šta i gdje želim studirati, ali nemam vremena ni volje sa saznam više informacija o načinu prijave i stipendiranja

Ako si sebi postavio ovo pitanje barem jednom ili ti ova iskustva zvuče poznato – imamo rješenje! Mi smo već prošli kroz fazu donošenja teških odluka koje utiču na ostatak života. Pomoću testa profesionalne orijentacije želimo ti olakšati put naprijed i pomoći ti da doneseš ispravnu karijernu odluku kako bi maksimizirali šanse za uspješan život.

Kako profesionalna orijentacija funkcioniše?

Korak 1: Prijavi se i uradi test profesionalne orijentacije

Test profesionalne orijentacije je psihološki test dizajniran da utvrdimo u kojoj oblasti dominiraš. Test možeš uraditi u Oxford učionici u Banja Luci ili online sa predavačem.

Korak 2: Saznaj svoje zanimanje

Nakon završenog testa Oxford mentor će te pozvati na razgovor i saznaćeš oblast i zanimanje u kojem imaš najviše šanse za uspješnu i prosperitetnu karijeru!

Korak 3: Uvodno savjetovanje o studiranju

Na osnovu testa, akademskih rezultata i interesa, pripremamo ti detaljne opcije za studiranje u svojoj zemlji ili u inostranstvu (zemlje, fakulteti, studijski programi, školarine i stipendije).

Test profesionalne orijentacije za osnovnu školu:  Test profesionalne orijentacije može mnogo da pomogne kod pravilnog izbora srednjoškolskog usmjerenja za sve učenike završnih razreda osnovne škole.

Uvodno savjetovanje o studiranju ovdje i u inostranstvu!

Informiši se brzo i lako o prilikama za studiranje u svojoj zemlji i u inostranstvu. Nakon testa profesionalne orijentacije saznaćemo koje je zanimanje za tebe. Idući korak je uvodno savjetovanje tokom kojeg te informišemo detaljno o prilikama i stipendijama za studiranje koje čekaju na tebe!

  • Uzimamo u obzir rezultat testa profesionalne orijentacije, akademske rezultate, i poznavanje jezika;

  • Zatim ti dodjeljujemo mentora;

  • Na osnovu informacija i rezultata koje imamo, pripremamo detaljan izvještaj sa opcijama za studiranje u inostranstvu;

  • Dobijaš listu fakulteta, zemalja, kvalitet programa, cijene školarina, prilike za stipendiranje, kao i listu dokumentacije za apliciranje;

Studiranje u inostranstvu je realnost - zgrabi priliku!

Većina učenika sa kojima razgovaramo nisu svjesni da postoje besplatni studiji u mnogim evropskim zemljama. Također nisu znali da postoje mnoge stipendije za evropske i svjetske studije koje plaćaju troškove školarine, smještaja i troškove zivota.

Veliki broj dostupnih stipendija

Zašto studirati u inostranstvu?

Manja stopa nezaposlenosti

Zašto studirati u inostranstvu?

Svjetski priznate diplome i certifikati

Zašto studirati u inostranstvu?

Praktično iskustvo

Zašto studirati u inostranstvu?

Pokretanje vlastitog biznisa

Zašto studirati u inostranstvu?

Karijera u kojoj ćeš uživati!

Zašto studirati u inostranstvu?

Iskustva roditelja i učenika

Pozitivno iskustvo i povratna informacija nam je jako bitna kako bismo konstantno poboljšavali procese i doveli profesionalnu orijentaciju do savršenstva.

Obzirom da mi kćerka završava osnovnu školu i odličan je učenik, ali nema jasnih interesovanja za profesiju kojom bi se bavila, odlučili smo da je prijavimo na test profesionalne orijentacije.
Nakon nekoliko dana dobili smo izvještaj koji je malo reći prevazišao naša očekivanja. Analiza je bila sistematična i veoma razumljiva. Obuhvatala je najjače osobine i sklonosti djeteta kojih nismo ni bili svjesni. Pozitivno je uticala na samopouzdanje i odlučnost naše ćerka , a suprug i ja smo bili veoma zadovoljni jer smo dobili jasnu sliku i nastavljamo podršku u tom smjeru. Pohvalila bih i detaljan opis potencijalnih zanimanja i srednjih škola , zaista je koristan i informativan. Svakom roditelju bih preporučila da prijavi dijete kako bi zajedno otkrili puni potencijal.

Marina Jarić

roditelj

Trenutno sam završna godina srednje škole. Počela sam da razmišljam šta i kako dalje i  neodlučnost je uvijek ta koja me je kopkala. Kroz razgovor sa mojom profesoricom Marinom, koja mi je neizmjerno pomogla, uputila me na test profesionalne orijentacije. Dok sam radila test iznenadila sam se koliko je korisnih informacija pruženo, kako o raznim zanimanjima (vjerujte niti jedno nije izostavljeno😂), tako i o stvarima koje se tiču mene. Test ličnosti vas navodi da se preispitate koje su vaše prave karakterne osobine, šta volite, a od čega definitivno bježite. Meni je ovaj test jako pomogao. Shvatila sam da postoje razne opcije i mogućnosti, za koje prije nisam znala, a i moram da priznam malo bolje sam upoznala sebe. Hvala Oxford ekipi koja mi je pružila tu mogućnost!

Ana Jović

učenik

Upoznajte Oxford mentora

Simo Đukić

master psihologije

Đukić Simo je Oxford mentor i po struci je master psihologije. Profesionalna orijentacija mu je uvijek bila jedna od glavnih interesovanja u akademskom radu i istraživanju. Svojim iskustvom i predanošću danas pomaže mladim ljudima da naprave ispravan izbor kada je riječ o studiju i karijeri.

Sve češće upoznajemo mlade ljude i učenike koji nisu sigurni u svoj put nakon srednje škole. U Oxford centru dizajnirali smo test profesionalne orijentacije kako bismo tačno utvrdili u kojem pravcu trebaš ići nakon srednje škole. Testom ćemo utvrditi tvoje interese, sposobnosti I definisati tačnu oblast u kojoj dominiraš. Krajnji rezultat je da izabereš pravi fakultet na kojem ćeš briljirati, a zatim raditi posao koji voliš!

Tvoj put do uspješne karijere

Vrijeme kada trebaš razmišljati o karijeri i studiju je upravo sada – prije završetka srednje škole!

  • Saznaj svoje interese i vrijednosti!

  • Informiši se o prilikama i stipendijama za studiranje u inostranstvu!

  • Donesi informiranu odluku o studiju!

  • Prepoznaj karijerne prilike!

  • Postigni svoje karijerne ciljeve!

Ako izabereš zanimanje koje voliš - statistika govori sama za sebe!

Cilj nam je da te informišemo u kojoj oblasti dominiraš i na taj način možeš izabrati karijeru u kojoj ćeš biti uspješan. Izaberi karijeru koja će te ispunjavati, a ne opterećivati!

0%
Manja šansa za dugoročnu nezaposlenost
0%
Veća šansa da pokreneš vlastiti biznis
0%
Veća šansa za zaposlenje odmah nakon studija

Dodatna pomoć u procesu biranja i upisa studija

Pored testa profesionalne orijentacije i uvodnog savjetovanja o prilikama za studiranje, Oxford karijerni centar nudi širok spektar servisa kako bismo Vam pružili punu podršku u procesu upisa željenog studijskog programa.

Uvodno savjetovanje o studiranju

Oxford savjetovalište

Dizajniranje upisne strategije / Standard

Oxford savjetovalište

Dizajniranje upisne strategije / Gold

Oxford savjetovalište

Dizajniranje upisne strategije / Premium

Oxford savjetovalište

Usluge Oxford karijernog centra

Pozorno slušamo i dizajniramo strategije za uspješan i pravilan izbor karijere na samom početku tvog puta.

Test profesionalne orijentacije

Test dizajniran da utvrdimo u kojoj oblasti dominiraš. Test možeš uraditi u Oxford učionici u Banja Luci ili online sa predavačem.

Cijena: 165 KM

Uvodno savjetovanje o studiranju

Informativni izvještaj i savjetovanje sa mentorom (u trajanju od 45min) o akademskim prilikama u različitim zemljama regije i inostranstva, koji uključuje prijedlog fakulteta, programa i stipendija prilagođenih Vašim individualnim željama, potrebama i mogućnostima.

Cijena: 60 KM

Strategija | za jedan fakultet

Konkretna strategija namijenjena korisnicima koji su nakon uvodnog savjetovanja stekli jasnu viziju fakulteta na koji žele konkurisati. Osiguraćemo Vam stručnu pomoć savjetnika za obrazovanje tokom svih faza aplikacionog procesa - od detaljne pripreme do predaje zahtjeva - čime se obezbjeđuje najbolji način apliciranja na željeni fakultet.

Cijena: 100 KM

Personalizovani izvještaj | istraživanje | strategija

Ova usluga je namijenjena kandidatima koji žele povećati svoje šanse za uspjeh apliciranjem na više fakulteta u jednoj ili više država, ili za one kojima se više različitih fakulteta čini podjednako zanimljivima. Oni će dobiti pomoć savjetnika za obrazovanje kako bi se na najbolji način pripremili za apliciranje na više odabranih fakulteta.

Cijena (6 fakulteta): 400 KM

Cijena (10 fakulteta): 600 KM

Personalizovani izvještaj / Istraživanje / strategija / Izrada dokumentacije

U okviru ove usluge Oxford savjetnici preuzimaju sve potrebne korake u vezi aplikacijskog procesa na fakultete od prikupljanja preduvjeta za apliciranje, istraživanja, pa do izrade dokumentacije poput pisanja CV-a, preporuke, motivacionog pisma i slično.

Cijena (6 fakulteta): 800 KM

Cijena (10 fakulteta): 1000 KM

Prijavi se i saznaj koja karijera je za tebe!

Ispuni kratku kontakt formu i Oxford tim će te kontaktirati da odgovori na sva pitanja i nejasnoće.

Zajedno do uspješne karijere!

Nikole Pašića 4, Banja Luka

+387 51 224 224 / +387 65 333 335

info@oxfordec.com