NTC radionice za djecu – UPIS u toku

NTC radionice za djecu – UPIS u toku

NTC radionice za djecu – razvoj inteligencije kroz igru

Svjesni činjenice koliko je period do dvanaeste godine dragocjen za razvoj i učenje djece i ove godine organizujemo NTC radionice za djecu uzrasta od 4 do 12 godina.

Samo neki od ciljeva programa NTC radionica su sprječavanje poremećaja pažnje, samomotivacija i motivacija kao i brzina razmišljanja i zaključivanja.

Oxford edukativni centar je i NTC centar koji NTC radionice realizuje u Banjaluci, Prijedoru, Prnjavoru i Gradišci.

Šta su NTC radionice?

NTC radionice su specijalno osmišljen koncept učenja koji ima za cilj razvoj logike i funkcionalnog znanja kod djece. Program je kao takav vrlo cijenjen i prepoznat od strane roditelja, i osoba koje se bave radom sa djecom.

Danas je NTC sistem učenja jedan od vodećih programa za razvoj djece i primjenjuje se u 17 država Evrope.

Autori NTC sistema učenja su dr Ranko Rajović, član komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i saradnik UNICEF-a za rani razvoj i obrazovanje. Koautor NTC sistema učenja je Uroš Petrović, pisac za djecu i mlade koji svojim djelima pomiče granice savremene srpske literature. Autor je 12 knjiga iz područja književnosti za djecu i mlade. Po njegovom romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije.

 

Ciljevi NTC radionica

  • podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu
  • sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu
  • razvijanje koordinacije pokreta i motorike
  • razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje)
  • pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanje razvoja njihovih sposobnosti

U radu rolazimo od toga da svako dijete u sebi ima urođene potencijale koje nastojimo prepoznati a zatim ih razviti do njihovog maksimuma.

Organizacija NTC radionica

NTC radionice organizujemo u dva ciklusa godišnje. Jedan ciklus čini 16 radionica u trajanju od sat i po sedmično za stariju djecu i sat vremena za četverogodišnjake.

Svaki nivo je različit i prilagođen uzrastu, pa Vaše dijete može da pohađa više ciklusa godišnje.

NTC radionice sprovode sertifikovani NTC predavači (učitelji, vaspitači, stručni saradnici).

NTC radionice su odlična priprema za školu i velika pomoć prilikom učenja djece.

Na radionicama, pomoću NTC tehnika i metoda, a kroz igru razvijamo sve one motorne i kognitivne sposobnosti koje su važne za razvoj djece kao i dijelova ličnosti koji su važni za sticanje dobre slike o sebi i svijetu koji dijete okružuje.

U radu sa djecom se služimo specijalno osmišljenim tehnikama, sličicama, karticama, igrama koje razvijaju funkcionalno znanje i kreativnost kod djece.

Planirano je da tokom svakog ciklusa jedna radionica bude realizovana sa nekim od stručnih saradnika NTC tima koji su svojim angažovanjem doprinijeli razvoju NTC programa.

Ovo je radionica kojoj prisustvuju i roditelji i djeca, polaznici NTC radionica. Ova radionica bude mimo redovnih termina u kojima djeca idu na radionice.

Djeca se raduju i našim specijalno osmišljenim sportskim radionicama. Ove radionice organizujemo u sportskoj sali gdje pripremimo tematski poligon i napravimo takmičarsku atmosferu o kojoj djeca dugo nakon toga pričaju.

Jedna od omiljenih radionica naših polaznika je kreativna NTC radionica. To je tematska radionica na kojoj se služimo raznim kreativnim metodama prilikom kojih naučimo djecu mnogo korisnih činjenica i informacija a pri tom se jako dobro svi zabavimo.

Naša vizija NTC radionice je grupa djece koja se međusobno podstiču, slušaju i uvažavaju. Stvaramo atmosferu u kojoj je svaka nova ideja dobro došla iako je potpuno nelogična ili nije tačna.

Cijena NTC radionica

Cijena NTC radionica je 59 KM mjesečno.

Popusti prilikom plaćanja NTC radionica

Na cijenu radionica odobravamo popust od 10% ukoliko na radionice ide dvoje djece iz iste porodice, 30% na treću uplatu ukoliko na radionicu ide i treće dijete, a za prvo dvoje po 10% popusta, ukoliko ide i četvrto dijete iz iste porodice ono ima 50% popusta, treće 30% a prvo dvoje po 10%.

Uzrast djece na radionicama

Bijela grupa – uzrast od 4 do 5 godina
Žuta grupa – uzrast od 5 do 6 godina
Narandžasta grupa – djeca koja pohađaju prvi razred
Plava grupa – II i III razred
Zelena grupa – IV I V razred
NTC science grupa – VI I VII razred

Više informacija i prijave na radionice:

Nikole Pašića 4, Banja Luka

Telefon:

051/224-224

065/333-335 (Viber)

Facebook: NTC radionice-Oxfordec

E-mail: ntc.oxford@gmail.com

 

 

 

Share this post