Oxford Spelling Bee

Oxford Spelling Bee

Oxford Spelling Bee

U subotu, 09.12. u 13h u Domu omladine u Banjaluci, Oxford edukativni centar organizuje takmičenje Oxford Spelling Bee, gdje će se djeca takmičiti u spelovanju riječi engleskog jezika.

Ovo takmičenje testira sposobnosti učenika da sriču („speluju“) riječi na engleskom jeziku. S obzirom na to da engleski jezik ne prati pravila doslovnog spelovanja kao što je to slučaj sa našim jezikom, poznato je koliko ovo može biti izazov.

Postoje mnoga takmičenja na ovu temu a ono što je bitno da su sva djeci veoma zabavna i krajnje edukativna.

Prije svega bismo željeli naglasiti koliko smo ponosni, kao jedni od rijetkih u Bosni i Hercegovini koji organizuju ovakav vid takmičenja. Takođe je bitno istaći koliko smo ponosni na naše takmičare koji će biti glavne zvijezde takmičenja.

Koliko je ovo takmičenje bitno i popularno kazuje i to da se Spelling Bee u SAD-u održava na nacionalnom nivou, a prvo takmičenje je održano još 1925., što dovoljno govori o njegovom značaju i popularnosti. Glavni cilj pokretanja ovog takmičenja te davne 1925. je bilo promovisanje pismenosti, a taj cilj nije ništa manje bitan ni danas, skoro vijek nakon prvog održanog takmičenja.

Vrijednost ovog takmičenje je i takmičarski duh kao i prilika da se prikaže ono što je naučeno, što je djeci posebno zanimljivo i izazovno.

Oxford edukativni centar prepoznaje značaj ovakvih takmičenja, te se Spelling Bee i ove godine našao u Oxfordovom kalendaru bitnih događaja. Takmičenje se organizuje za naše polaznike, koji će se takmičiti u tri kategorije, a koji će doći iz više od 20 gradova Republike Srpske i imati priliku da se upoznaju, druže i razmjene iskustva. Pored takmičarskog dijela očekuju ih i mnogi drugi zanimljivi sadržaji.

I naravno, za kraj je bitno napomenuti da pobjednike, kao i sve učesnike očekuju nagrade.

Ovim putem pozivamo sve naše učenike, profesore i sve ljubitelje Spelling Bee takmičenja da nam se pridruže i budu dio ovog interesantnog događaja.

Ukoliko vas interesuje kako izgleda Spelling Bee takmičenje i koliko polaznici mogu biti genijalni pogledajte video:

 

Share this post