NTC kreativne radionice

NTC kreativne radionice

NTC kreativne radionice

„Logika će vas odvesti od tačke A do tačke B, mašta će vas odvesti gdje god poželite“

 Albert Anštajn

Kreativnost je misaoni proces koji podrazumijeva stvaranje novih, boljih, drugačijih i produktivnijih rješenja.

Kreativnost potiče na stvaranje, na razmišljanje i na originalnost.

Mnogi roditelji smatraju da je kreativnost urođena osobina djeteta, ali ustvari kreativnost je i vještina, a ne samo urođeni talent.Svako dijete uči kako postati kreativno, važno je samo da dobije dovoljno prilika.

Kreativnost ne poznaje granice

Budući da smo svjesni koliko je razvoj kreativnost bitna kod djece odlučili smo da našim sugrađanima ponudimo jedan sasvim drugačiji ciklus NTC radionica koji smo nazvali NTC kreativne radionice.

Ovo je odlična prilika da djeca provedu jedno kreativno i interesantno ljeto a da pri tom nauče mnogo toga i to sve kroz igru.

Djeca će služeći se NTC tehnikama poput asocijacija, nelogičnih priča, zagonetnih pitanja kao i mnogim kreativnim tehnikama naučiti mnoge simbole i znamenitosti svijeta.

Koristićemo recikliranje, bojenje, spajanje, sjeckanje, šivenje. Biće tu i dekupaž tehnike i to ćemo sve savršeno uklopiti u jedan kurs koji ima za cilj da na interesantan način nauči djecu mnoštvu novih činjenica koje će kao takve trajno pamtiti.

Kreativne NTC radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 6 do 9 godina. Ovaj ciklus radionica činiće 8 radionica od po sat i po vremena. Jednom sedmično se realizuju.

Cijena za svih 8 radionica je 96 KM (sa svim uračunatim materijalom u cijenu) sa mogućnošću plaćanja u dvije rate.

Učesnici radionica će na krilima mašte putovati mnogim zemljama Evrope: od Bugarske, Italije, Francuske, Holandije, Grčke, Belgije pa sve do Španije.

Kreativne ntc radionice

Razvoj svake vještine, pa tako i kreativnosti, temelji se na motivaciji i interesu. Zato djetetu treba pružiti motivaciju i zainteresovati ga a potom poticati i ohrabrivati u svakom njegovom koraku. Važno je djetetu pružiti dovoljno slobode jer će jedino tako iskočiti iz okvira i obrazaca.

 

Posjetite nas, neka se znanje zavrti kroz igru!

Broj mjesta je ograničen!

Za prijave i više informacija kontaktirajte nas na:

Email: info@oxfordec.com

Tel: 051/224-224

Mob: 065/333-335

Fb: OxfordEdukativniCentar

 

Share this post