NTC radionice počinju sa radom u Banjoj Luci

NTC radionice počinju sa radom u Banjoj Luci

Oxford Edukativni centar s ponosom vas obaviještava da u Banjoj Luci počinju NTC radionice. Ne propustite priliku da upišete svoje dijete na ovaj revolucionarni program za razvoj inteligencije kod djece!

NTC sistem učenja je specijalizovani program namjenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i djeci u vrtićima i školama. NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja.

Ukoliko dijete uči na ovaj način, brže i bolje usvaja znanje i bolje pamti, ali i razvija specifičan način razmišljanja i zaključivanja, što značajno povećava intelektualne sposobnosti.

Autor programa je dr Ranko Rajović, ljekar specijalista interne medicine koji se niz godina bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i neuroendokrinologije. Član je komiteta Mensa International za talentovanu djecu i saradnik je UNICEF-a.

Koautor programa je Uroš Petrović, dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dječijih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu.

Cilj NTC radionica:

  1. Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu
  1. Sprečavanje poremećaja koncentracije i pažnje u školskom periodu,
  1. Razvijanje koordinacije pokreta i motorike
  1. Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje)
  1. Pravovremeno uočavanje talentovanih učenika i podsticanje razvoja njihovog talenta.

Program se realizuje u tri faze, u malim grupama (15 – 20) uz angažovanje stručnjaka sa certifikatom za NTC sistem učenja.

Faze programa:

Prva faza

Stimulacija razvoja sinapsi, vježbe za motoriku, finu motoriku i akomodaciju oka.

U ovoj fazi se radi na razvoju motornih i grafomotornih sposobnosti koje ne samo da pomažu fizički razvoj djece, već i intelektualni razvoj.

Druga faza

Stimulacija asocijativnog razmišljanja:

– apstrahovanje, vizuelizacija,

– apstraktna klasifikacija i serijacija,

– asocijacije, muzika.

Treća faza

Stimulacija razvoja funkcionalnog razmišljanja:

– zagonetne priče,

– zagonetna pitanja, konvergentno razmišljanje,

– stimulativna pitanja, divergentno razmišljanje.

U ovoj fazi se razvija funkcionalno razmišljanje, gdje po svim međunarodnim testovima naša djeca zaostaju, tako da je ovaj dio programa imperativ. Jedno od rješenja su zagonetna pitanja i priče, koje djeca rado rješavaju i tako razvijaju funkcionalno mišljenje.

Program podrazumijeva sistem vježbi koje obiluju elementima koji dokazano stimulišu mentalni razvoj djece, razvija koordinaciju pokreta i motorike, podstiče razmišljanje i zaključivanje, te omogućuje rano otkrivanje darovite djece.

Vježbe su utemeljene na najnovijim dostignućima iz oblasti neurofiziologije učenja i razvoja ljudskog mozga.

Program prevazilazi tradicionalne okvire i obrasce vaspitno-obrazovnog rada, razvija intelektualne sposobnosti svakog djeteta, a posebno stimuliše razvoj talentovane djece.

Neiskorišteni potencijali ljudskog uma i snaga djetinjstva, udruženi sa ovim programom, otvaraju vrata kreativnijem učenju, bržem saznavanju i lakšem otkrivanju i razvijanju sposobnosti.

Samo pravilnom primjenom programa i vaspitači i roditelji mogu mnogo da učine za razvoj bioloških potencijala djeteta. Posvećenost i dosljednost s ljubavlju i strpljenjem nesagledivo su značajni u razvoju djeteta. Ako poštujemo ovaj princip, ne možemo pogriješiti.

Ukoliko dijete uči na ovaj način, brže i bolje usvaja znanje i bolje pamti, ali i razvija specifičan način razmišljanja i zaključivanja, što značajno povećava intelektualne sposobnosti.

Radionice rade sertifikovani predavači pod nadzorom autora programa dr Ranka Rajovića.

 

Više informacija i prijave na radionice:

Nikole Pašića 4, Banja Luka

tel: 051/224-224, 065/277-555

Ili na mail: oxfordmarketing85@gmail.com

 

Share this post